neděle 25. února 2018

Skyr


Koupila jsem si poslední číslo Mlékonoše
a objevila recept na jogurt Skyr.
Je třeba použít mlékárenské kultury a sýřidlo.
Protože si dělám doma korbáčky,
mám už trošku představu o těchto procesech.
NUTNĚ jsem musela Skyr vyzkoušet.
A jsem nadšená.
Z 6 litrů mléka jsem udělala 12 skleniček.
Do 4 jsem dala meruňkovou  marmeládu,
do 4 borůvkovou a 4 jsem nechala přírodní.
 

 
Kdo by se chtěl dozvědět o domácím zpracování mléka víc,
doporučuji tyto stránky ZDE
 

3 komentáře:

  1. Libuško, máš můj obdiv. Jsi tůze šikovná. Já bych neměla odvahu a ani trpělivost se do tak náročné práce pustit. Přeji dobrou chuť k té dobrůtce. M.

    OdpovědětSmazat
  2. Libu, smekám! Tohle je pro mě vysoká škola alchymie a tak jen zírám :-)
    Dobrou chuť. Eli.

    OdpovědětSmazat
  3. Děvčata, díííky. To jen tak složitě vypadá, v podstatě se to dělá samo...

    OdpovědětSmazat